Sandheder og myter om testosteron

Testosteron er det mandlige kønshormon, der styrer flere vigtige funktioner i mandens krop. I filmene med «Testo» præsenterer vi sandheder og myter om testosteron.

Overvægt Træthed Seksualitet Aldring Om testosteron 1 Om testosteron 2

Overvægt

Denne film handler blandt andet om sammenhængen mellem et lavt testosteronniveau og overvægt, samt overvægt forbundet med diabetes inklusive den overordnede problematik ved overvægt.

57,7% af alle danske mænd er overvægtige eller fede (2017). Fedme (BMI 30+) koster årligt samfundet 10,5 mia DKK (2016).

Prævalens:
Danskernes Sundhed – Den Nationale Sundhedsprofil 2017 © Sundhedsstyrelsen 2018.

Samfundsomkostninger:
Eriksen L, Davidsen M, Jensen HAR, Ryd JT, Strøbæk L, White ED, Sørensen J, Juel K. Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet for Sundhedsstyrelsen. Sygdomsbyrden i Danmark – risikofaktorer.

Træthed

Denne film handler om, hvordan træthed, koncentrationsbesvær, humørsvingninger og søvnproblemer kan være forårsaget af for lavt testosteronniveau.

Seksualitet

Denne film handler om sammenhængen mellem nedsat sexlyst og et for lavt testosteronniveau.

Aldring

Denne film handler om mandens aldring og hvordan, dette påvirker mænds testosteronniveau.

Om testosteron 1

Denne film handler om selve testosteronet og hvordan det påvirker ikke bare mænd – men også kvinder.

 

Om testosteron 2

Denne film handler om at gå fra dreng til mand, og hvordan testosteronet indvirker på og gør denne rejse mulig.

Nyheder

Mænds mentale helbred i fokus 2020

Hvert år bliver Men’s Health Week afholdt i en lang række lande i verden for at sætte fokus på FNs globale mål for mænds sundhed. I løbet af uge 24 arbejder organisationer, myndigheder og arbejdsgivere aktivt på forskellige niveauer for at: Reducere for tidlig død hos mænd som følge af ikke smitsomme sygdomme (NCDs) – […]

Læs mere

08/01/2020

Klinisk sexolog gør sin entré på mandesundhed.dk

På mandesundhed.dk kan du nu læse en artikel, som er skrevet af en klinisk sexolog. Maria Markevind er en af Sveriges få kliniske sexologer. Hun vil på mandesundhed.dk fremover dele sine kliniske erfaringer inden for sex- og samlivsproblemer for både mænd og kvinder. Maria er ikke kun klinisk sexolog, men også specialist i psykiatri. Det […]

Læs mere

16/12/2019

Velkommen til Mandesundhed, den nye sundhedsportal for mænd!

Her finder du svar på, hvad der sker i kroppen i alle faser af dit liv, oplysninger om forskellige sygedomme, der kan påvirke mænd, og lære mere om, hvorfor det mandlige kønshormon testosteron er vigtigt for, at manden har det godt. Mandesundhed er en levende sundhedsportal, som kontinuerligt vil blive fyldt, med nye oplysninger om […]

Læs mere

10/09/2019